Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řezy Kinder Pingui

20. 11. 2012

INGREDIENCE:

Na krém

5 dcl šlehačky nebo Ramy na šlehání - na smetanový krém
1 lžíce želatiny - na smetanový krém
1 lžíce tekutého medu - na smetanový krém
1/2 lžičky vanilkového aroma - na smetanový krém
15 dkg čokolády na vaření - na čokoládový krém
10 dkg Hery - na čokoládový krém
1 lžíce vody - na čokoládový krém
2 lžíce oleje - na čokoládový krém

Na polevu

20 dkg čokolády na vaření
10 dkg Hery
3 lžíce oleje
1 lžíce vody
1 lžíce práškového cukru

Na těsto

6 ks vajec
6 lžic cukru krystal
6 lžic teplé vody
6 lžic hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 balení prášku do pečiva
--------------------
DOBA PŘÍPRAVY: 50 minut
--------------------
POČET PORCÍ: 12
--------------------
ORIENTAČNÍ CENA: 152,- Kč
--------------------
POSTUP PŘÍPRAVY:

1.Těsto:
Z přísad upečte 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymíchejte do pěny. Pomalu vmíchejte vodu a mouku s práškem do pečiva, potom kakao (čím pomaleji vmícháte kakao, tím je těsto tmavší). Přidejte tuhý sníh z bílků a pečte na vymaštěný plech při 200°C. Těsto se rychle upeče.

2.Krém:
Přísady na smetanový krém rozdělte na 2 části. Polovinu želatiny namočte do cca 3PL vody, nechte asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahřívejte. Vyšlehejte šlehačku, pomalu přidávejte rozehřátou želatinu a přilejte rozpuštěný med. Vyšlehejte tuhou šlehačku, kterou nanesete na upečený plát těsta a vložte na cca 30 min do chladničky.

3.Čokopoleva:
Mezitím v páře rozpusťte čokoládu, přidejte Heru a olej a dobře promíchejte, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneste na šlehačkový krém a vložte do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšlehejte druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneste na čokoládu a přikryjte druhým plátem. Polejte polevou a nechte ztuhnout.
--------------------
TIP:
Piškoty pečte na pečícím papíře, těsto je tenké a bude se vám s ním lépe manipulovat.
 
231114_10151322834250135_900871204_n.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář