Nepečený dort Amaroun
20. 11. 2012
INGREDIENCE:
Na náplň
200 ml smetany ke šlehání
300 ml zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
1 balení piškotů
Na ozdobu
2 ks kiwi
8 ks jahod
Na polevu
10 g želatiny
--------------------
DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
--------------------
POČET PORCÍ: 7
--------------------
ORIENTAČNÍ CENA: 99,- Kč
--------------------
POSTUP PŘÍPRAVY:
1.
Kiwi zbavte slupky, nakrájejte na kolečka a jahody rozkrojte na půl. Připravte si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g). Rozpusťte ji v 250 ml vody se třemi lžícemi cukru a přiveďte k varu. Minutu povařte a odstavte.
2.
Amarounovou formu otočte obráceně, nalijte do ní mírně zchlazenou želatinu a na střídačku do ní zasaďte kiwi a jahody.
3.
Dále si ušlehejte smetanovou hmotu ze šlehačky, přidejte do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vše promíchejte. Do formy na připravenou želatinu (která je už ztuhlá) s ovocem dejte vrstvu smetanové hmoty. Na to rozložte piškoty, opět na to dejte smetanovou hmotu, poklaďte ovocem a zakryjte zbytkem smetanové hmoty. Poslední vrstvou jsou piškoty.
4.
Formu uzavřete a tak jak ji máte dnem vzhůru, dejte do lednice přes noc ztuhnout. Na druhý den formu otočte, opatrně otevřete a ihned podávejte. Na dozdobení můžete použít šlehačku ve spreji.
200 ml smetany ke šlehání
300 ml zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
1 balení piškotů
Na ozdobu
2 ks kiwi
8 ks jahod
Na polevu
10 g želatiny
--------------------
DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
--------------------
POČET PORCÍ: 7
--------------------
ORIENTAČNÍ CENA: 99,- Kč
--------------------
POSTUP PŘÍPRAVY:
1.
Kiwi zbavte slupky, nakrájejte na kolečka a jahody rozkrojte na půl. Připravte si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g). Rozpusťte ji v 250 ml vody se třemi lžícemi cukru a přiveďte k varu. Minutu povařte a odstavte.
2.
Amarounovou formu otočte obráceně, nalijte do ní mírně zchlazenou želatinu a na střídačku do ní zasaďte kiwi a jahody.
3.
Dále si ušlehejte smetanovou hmotu ze šlehačky, přidejte do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vše promíchejte. Do formy na připravenou želatinu (která je už ztuhlá) s ovocem dejte vrstvu smetanové hmoty. Na to rozložte piškoty, opět na to dejte smetanovou hmotu, poklaďte ovocem a zakryjte zbytkem smetanové hmoty. Poslední vrstvou jsou piškoty.
4.
Formu uzavřete a tak jak ji máte dnem vzhůru, dejte do lednice přes noc ztuhnout. Na druhý den formu otočte, opatrně otevřete a ihned podávejte. Na dozdobení můžete použít šlehačku ve spreji.

Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář